top of page

AKUPUNKTIO

Acupuncture Session

Akupunktio on koulutetun ammattilaisen tekemänä turvallinen ja tutkitusti tehokas apu moniin vaivoihin. Otiumissa hoidon suorittaa 3,5 vuotta kestävän akupunktiokoulutuksen saanut Akupunktioterapeutti (koulutus perustuu Kiinan yliopistoissa käytössä olevaan Perinteisen Kiinalaisen lääketieteen koulutusohjelmaan sekä WHO:n akupunktiokoulutukselle määrittelemiin suosituksiin). Akupunktioterapeutit on rekisteröity Akupunktioammattilaiset ry:n terapeuttilistalle ja heillä on vaitiolovelvollisuus. 

Akupunktiohoito tehdään hyvin ohuilla kertakäyttöisillä steriileillä neuloilla ja ihonläpäisy tuntuu lähinnä pienenä nipistyksenä. Hoidossa neuloja asetetaan kulloinkin tarpeen mukaisesti eripuolille kehoa.

Hoitokerta kestää yleensä alle 45 minuuttia, mutta ensimmäseen käyntiin sisältyy perusteellisempi kartoitus, jolloin hoidon kesto on 60 minuuttia. Hoidon jälkeen on hyvä juoda hieman runsaammin vettä ja varata aikaa rentoutumiseen. Tarkkuutta vaativissa tehtävissä  ja esimerkiksi liikenteessä on syytä noudattaa erityistä huolellisuutta, sillä olo hoidon jälkeen on usein hyvin rentoutunut, jopa unelias.

Akupisteitä voidaan hoitaa myös käyttämällä apuna pientä sähkövirtaa tai esimerkiksi selän alueella akupisteitä voidaan stimuloida myös kuivakuppauksella.
 

Perinteinen Kiinalainen lääketiede

Akupunktio perustuu Perinteiseen Kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Oireiden hoitamisen sijaan pyritään aina ensisijaisesti hoitamaan niiden taustalla oleva syy.

"Hoida taudin juurta, älä sen oksaa."

on hyvin tuttu ilmaisu Perinteisen Kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille.

Akupunktiota käytetään paljon muun muassa seuraavien oireiden/sairauksien hoitoon:

 • erilaisten kipujen hoito
   

 • migreeni ja erilaiset päänsäryt
   

 • tuki- ja liikuntaelinten kivut
   

 • ruoansulatuselimistön vaivat
   

 • allergiat
   

 • iho-oireet
   

 • vaihdevuosioireet

 • unettomuus
   

Akupunktion käyttömahdollisuudet  ovat kuitenkin huomattavan paljon laajemmat ja oheisen linkin kautta voit tutustua WHO:n listaamiin sairauksiin joiden hoitoon akupunktio tutkitusti soveltuu.

https://www.acupuncture.org.uk/public-content/public-traditional-acupuncture/4026-who-list-of-conditions.html

Varaa hoitosi helposti Online-ajanvarauksestamme!
bottom of page